Ben jij klaar voor de herfst?
21-09-2017 om 3:42 - Geplaatst door: Ellen VinkMorgen is het zo ver, de herfst gaat van start!


Waar sommige mensen nog aan het nagenieten zijn van het zomerweer kunnen andere niet wachten tot de herfst aanbreekt. Met deze herfst tips krijgt zelfs de grootste zomer liefhebber nog zin in de herfst, ben je er klaar voor?

1. De verwarming mag weer aan!

Eind september is vaak de periode dat de verwarming voor het eerst aan gaat.
Herken je dat gevoel dat je voor het eerst vanuit de kou weer in een warm huis binnenstapt, heerlijk! Hoewel je de kou liever buiten laat is het wel belangrijk om regelmatig te ventileren. Met ventilatie zorg je er voor dat de vochtige lucht de woning verlaat. Te veel vocht kan zorgen voor astma, allergieën, huidklachten, hoofdpijn, longaandoeningen en slaapproblemen.

 

2. Lange boswandeling

Een boswandeling is het allermooist in de herfst! Gekleurde blaadjes dwarrelen van de bomen en paddestoelen schieten uit de grond!

 

3. Maak het binnen gezellig!

In de herfst zit je vaak wat vaker binnen. Tijd om het binnen gezellig te maken!
Verwen je zelf eens met een paar goede kaarsen, misschien met een lekkere herfstgeur?
De geuren van sinaasappel, kaneel en appel sluiten perfect aan op de herfst! Vergeet niet om ervan te genieten met een grote kop (kruiden)thee!

 

4. Donzen dekbed

Het donzen dekbed kan weer van zolder! Wist je dat dons niet alleen een comfortabel en luxe gevoel geeft maar ook nog eens warmte- en vochtregulerend is?! Ideaal om de koude nachten warm door te komen.

 

5. ‘Herfst eten’

Het begin van de herfst moet gevierd worden! Duik weer eens weer wat langer de keuken in voor een nieuw ‘herfst recept’! Wat dacht je van een pompoensoep, een zoete aardappelstamppot of een grote schaal met stoofperen?

Hoe maak jij je klaar voor de herfst? Laat je het ons weten in de reacties?