Menstruatiepijn

Over menstruatiepijn (dysmenorroe)

De maandelijkse menstruatie is voor iedere vrouw verschillend. De lengte van de periode verschilt, net als de mate van heftigheid. Eén op de vier vruchtbare vrouwen kampt tijdens haar periode met typische pijnen en bijverschijnselen.

Menstruatiepijn wordt veroorzaakt door krachtige samentrekking van de baarmoeder (uterus) die het baarmoederslijmvlies afstoot. De pijn wordt langzaam erger en verdwijnt na een hoogtepunt meestal weer snel.

Mogelijke symptomen van menstruatiepijn:
  • Lichte tot hevige steken of krampen in de baarmoeder (tijdens afstoting van het extra baarmoederweefsel). De pijn kan uitstralen naar benen en rug.
  • Rugpijn
  • Pijn in de benen
  • Hoofdpijn

Bailine helpt bij het verminderen van menstruatiepijn

Bewegen en sporten is tijdens uw menstruatieperiode erg belangrijk. Hierdoor vermindert u namelijk de contracties in de onderbuik. U heeft minder vaak last van pijn, die bovendien afneemt in heftigheid. De pijnklachten weerhouden u misschien om actief te gaan sporten. In dat geval bieden de Bailine behandelingen voor u een uitkomst.

Hoe vermindert dit mijn menstruatiepijn?

Tijdens de behandelingen bij Bailine ligt u ontspannen in een cabine van de Bailine studio.Door middel van elektrostimulatie prikkelen we de spieren in uw lichaam met elektrische impulsen. Hierdoor spannen en ontspannen de spieren zich. Behandelingen bij Bailine zijn effectief en uiteraard onder begeleiding van één van onze ervaren specialisten.

Meer informatie

We geven u graag aanvullend advies en net dat extra steuntje in de rug. Ook voor andere fysieke klachten als chronische pijn of menstruatiepijn staan we voor u klaar. Wilt u ook uw snel en effectief uw menstruatiepijn verminderen? Probeer dan zelf ook eens de Bailine elektrotraining. Vraag dan nu de gratis Bailine proefbehandeling aan!