Lymfedrainage is een (zachte) massage die het lymfestelsel stimuleert. Het lymfestelsel in je lichaam is verantwoordelijk voor het afvoeren van bacteriën en afvalstoffen. Daarnaast is het lymfestelsel een belangrijk onderdeel van je immuunsysteem. Vanwege de vele voordelen, worden lymfedrainage massages steeds populairder.

De behandeling is een ondersteuning van het natuurlijke lymfedrainage proces. Het lymfestelsel in je lichaam is verantwoordelijk voor het afvoeren van bacteriën en afvalstoffen en is bijvoorbeeld veel langer dan al je bloedvaten bij elkaar. Het speelt een hele belangrijke rol voor je algehele gezondheid.

Wat is een lymfedrainage massage?

Door verschillende oorzaken is je lichaam niet meer in staat om de afvalstoffen af te voeren en ontstaan er opstoppingen of zelfs ontstekingen. Met lymfedrainage ondersteunen we het lichaam bij dit proces door middel van massage en compressietherapie. Deze techniek bootst de natuurlijke stroom van lymfevloeistof door het lichaam na. Door de lymfeklieren te stimuleren, kan lymfedrainage het lichaam helpen om afvalstoffen en bacteriën sneller af te voeren. Dit kan in veel gevallen leiden tot een vermindering van de symptomen van een groot scala aan aandoeningen.

Bij welke symptomen kan lymfedrainage helpen?

Bij veel verschillende soorten klachten kan een lymfedrainage helpen. De voordelen van lymfedrainage zijn onder andere een verbeterde immuunfunctie, pijnverlichting en een verbeterde gezondheid van de huid. Vooral voor mensen die lijden aan lymfoedeem biedt lymfedrainage veel voordelen. Deze vermindert namelijk de zwellingen en ophopingen van vocht aan de ledematen. Andere symptomen waarbij een lymfedrainage massage kan helpen, zijn:

 • Oedeem
 • Cellulitis
 • Reuma
 • Fibromyalgie
 • Bekkenpijn
 • Vermoeidheid
 • Stress
 • Slaapproblemen

Hoe kan Bailine helpen bij de behandeling van symptomen?

De bewezen Bailine methode maakt gebruik van een combinatie van technieken. Met speciale EMS programma’s kunnen we ernstige verstoringen in het lymfestelsel stimuleren en ophopingen van afvalstoffen losmaken. Met compressietherapie helpen we het lichaam bij de afvoer van die afvalstoffen, ophopingen van vocht (lymfoedeem), pijnverlichting en meer. Tijdens de verschillende fases binnen de Bailine methode brengen we jouw lichaam, stofwisseling en meer in kaart en gaan gericht het probleem oplossen.

Al 60 jaar expert in spiertraining, voeding, lifestyle, pijnverlichting en je gezondheid.

Bij Bailine begrijpen we dat jij uniek bent en dat elk lichaam op een andere manier functioneert. Precies daarom werd 60 jaar geleden Bailine opgericht. Of het nu gaat om figuurvorming, pijnverlichting of hele specifieke klachten, we werken een programma af die volledig is afgestemd op jouw wensen en mogelijkheden.

Andere kenniscentrum items

 • Incontinentie behandeling

  Incontinentie is een gezondheidsprobleem dat zowel mannen als vrouwen van alle [...]

 • Whiplash

  Whiplash is een veelvoorkomend letsel dat ontstaat als gevolg van een [...]

Wat zeggen klanten over ons?

Andre De Graaf

⭐⭐⭐⭐⭐

‘Ikzelf kom er al een goede 6 jaar en zal er nog meerdere jaren blijven komen. Margriet is, naast een geïnteresseerde open en lieve vrouw, ook een vrouw met de nodige medische kennis. De reden dat ik naar Margriet ben gegaan, is omdat Bailine goed kan helpen tegen diverse ontstekings- en pijnklachten, naast afvallen en mentale coaching’

Inge Jacobs

⭐⭐⭐⭐⭐

‘Al jaren loop ik met klachten en sinds een tijdje weet ik dat het fybromyalgie is. Ik kom al langer bij Nelie, nu worden de behandelingen aangepast op mijn specifieke pijnen, en ik kan nog haast niet geloven hoe goed het gaat. Als ik ’s ochtends bij Bailine ben geweest, ben ik de dag zo goed als pijnvrij.…’

Benita Woerdeman-Muiteman

⭐⭐⭐⭐⭐

‘Op een moment heb ik de open dag bezocht van Bailine. Na een heel prettig welkom, voelde het zo goed dat ik op dat moment besloot de stap te gaan zetten. Ik wilde gewicht kwijt, strakker in mijn vel zitten en een betere spiermassa hebben. Wat een mazzel dat je daar geen sportschool voor hoeft te bezoeken, want dat is niet mijn ding. Bij Bailine kan dit alles gerealiseerd worden! De electro stimulatie, de voedingsadviezen, het handige Bailine boek en natuurlijk het enthousiasme van de lieve mensen die werken bij Bailine. Ik zit nu op de helft van de behandelingen en de eerste centimeters zijn rondom verdwenen! Top top top. Voor diegene die twijfelen, vraag een proefbehandeling aan en bij heel veel verzekeraars wordt een deel en soms alles van de behandelingen vergoed aangezien Collette staat ingeschreven bij meerdere erkende instellingen waar verzekeraars zaken mee doen. Dus in dit geval… bij twijfel… toch doen!’

Begin aan jouw oplossing met een gratis introductiebehandeling

Bij Bailine begrijpen we dat jij uniek bent en dat elk lichaam op een andere manier functioneert. Precies daarom werd 60 jaar geleden Bailine opgericht. Of het nu gaat om figuurvorming, pijnverlichting of hele specifieke klachten, we werken een programma af die volledig is afgestemd op jouw wensen en mogelijkheden.