Achter het schijnbaar normale leven van mensen die lijden aan reumatoïde artritis gaat een verborgen strijd schuil. Dag in en dag uit worden zij geconfronteerd met chronische gewrichtsontstekingen die hun welzijn ondermijnen. Maar wat als er een manier is om die strijd te verlichten? De bewezen Bailine methode kan een uitweg bieden.

Wat is reumatoïde artritis?

Reumatoïde artritis is een auto-immuunziekte waarbij het immuunsysteem gezond weefsel aanvalt, met name in de gewrichten. Dit leidt tot chronische ontstekingen in de gewrichten, wat resulteert in onder andere pijn, zwellingen en een verminderde mobiliteit.

De oorzaak van reuma

De precieze oorzaak van deze reumatoïde artritis is nog niet volledig bekend. Wel is duidelijk dat het immuunsysteem het voornaamste probleemgebied lijkt te zijn, aangezien het gezonde cellen aanvalt in plaats van ziekteverwekkers. Daarnaast is wel bekend dat bepaalde factoren bij kunnen dragen aan het ontstaan van reuma. Genetische aanleg speelt hierbij een grote rol, net als omgevingsfactoren als roken, infecties en hormonale veranderingen. 

De klachten bij reumatoïde artritis

Mensen die lijden aan reumatoïde artritis ervaren een scala aan symptomen die hun kwaliteit van leven aanzienlijk verminderen. Enkele meest voorkomende klachten zijn:

 • Gewrichtspijn
 • Gewrichtszwelling 
 • Zwelling
 • Stijfheid 
 • Vermoeidheid 
 • Mobiliteitsproblemen

Hoe kan de Bailine methode bijdragen aan de verlichting van reuma?

De Bailine methode biedt een innovatieve aanpak om de pijn en ongemakken geassocieerd met reumatoïde artritis te verminderen. Met behulp van passieve EMS-training worden elektrische impulsen rechtstreeks naar de spieren gestuurd. Deze impulsen stimuleren de spiercontractie zonder de gewrichten te belasten. Hierdoor kunnen patiënten met reuma op een zachte en veilige manier hun spieren versterken en mobiliteit herwinnen. De EMS-pijnverlichting kan ook de doorbloeding bevorderen en ontstekingen verminderen, wat leidt tot aanzienlijke verlichting van de symptomen. Dit alles kan resulteren in aanzienlijke verlichting van de symptomen en verbetering van de algehele levenskwaliteit van mensen die lijden aan reumatoïde artritis. 

Al 60 jaar expert in spiertraining, voeding, lifestyle, pijnverlichting en je gezondheid.

Bij Bailine begrijpen we dat jij uniek bent en dat elk lichaam op een andere manier functioneert. Precies daarom werd 60 jaar geleden Bailine opgericht. Of het nu gaat om figuurvorming, pijnverlichting of hele specifieke klachten, we werken een programma af die volledig is afgestemd op jouw wensen en mogelijkheden.

Andere kenniscentrum items

 • Incontinentie behandeling

  Incontinentie is een gezondheidsprobleem dat zowel mannen als vrouwen van alle [...]

 • Whiplash

  Whiplash is een veelvoorkomend letsel dat ontstaat als gevolg van een [...]

Wat zeggen klanten over ons?

Andre De Graaf

⭐⭐⭐⭐⭐

‘Ikzelf kom er al een goede 6 jaar en zal er nog meerdere jaren blijven komen. Margriet is, naast een geïnteresseerde open en lieve vrouw, ook een vrouw met de nodige medische kennis. De reden dat ik naar Margriet ben gegaan, is omdat Bailine goed kan helpen tegen diverse ontstekings- en pijnklachten, naast afvallen en mentale coaching’

Inge Jacobs

⭐⭐⭐⭐⭐

‘Al jaren loop ik met klachten en sinds een tijdje weet ik dat het fybromyalgie is. Ik kom al langer bij Nelie, nu worden de behandelingen aangepast op mijn specifieke pijnen, en ik kan nog haast niet geloven hoe goed het gaat. Als ik ’s ochtends bij Bailine ben geweest, ben ik de dag zo goed als pijnvrij.…’

Benita Woerdeman-Muiteman

⭐⭐⭐⭐⭐

‘Op een moment heb ik de open dag bezocht van Bailine. Na een heel prettig welkom, voelde het zo goed dat ik op dat moment besloot de stap te gaan zetten. Ik wilde gewicht kwijt, strakker in mijn vel zitten en een betere spiermassa hebben. Wat een mazzel dat je daar geen sportschool voor hoeft te bezoeken, want dat is niet mijn ding. Bij Bailine kan dit alles gerealiseerd worden! De electro stimulatie, de voedingsadviezen, het handige Bailine boek en natuurlijk het enthousiasme van de lieve mensen die werken bij Bailine. Ik zit nu op de helft van de behandelingen en de eerste centimeters zijn rondom verdwenen! Top top top. Voor diegene die twijfelen, vraag een proefbehandeling aan en bij heel veel verzekeraars wordt een deel en soms alles van de behandelingen vergoed aangezien Collette staat ingeschreven bij meerdere erkende instellingen waar verzekeraars zaken mee doen. Dus in dit geval… bij twijfel… toch doen!’

Begin aan jouw oplossing met een gratis introductiebehandeling

Bij Bailine begrijpen we dat jij uniek bent en dat elk lichaam op een andere manier functioneert. Precies daarom werd 60 jaar geleden Bailine opgericht. Of het nu gaat om figuurvorming, pijnverlichting of hele specifieke klachten, we werken een programma af die volledig is afgestemd op jouw wensen en mogelijkheden.

Reumatoïde artritis behandeling